Manieren van dragen

Dragen kan op verschillende manieren met een draagzak, een geweven draagdoek of een rekbare draagdoek. 

Draagzak

Een draagzak is voorgevormd en kun je gemakkelijk afstellen met gespen en riempjes. Sommige draagzakken combineren het afstellen met gespen, knopen of klittenband. Draagzakken zijn er in verschillende soorten en maten. Speciaal voor baby’s of peuters en sommige draagzakken kan je verstellen van geboorte tot kleutertijd. Een draagzak kan je op de buik of later als het kindje wat ouder is op de rug dragen. Er zijn een heleboel verschillende soorten draagzakken. 

Mei tai

Een mei tai is een drager die qua uiterlijk het meest op een draagzak lijkt maar waar de banden geknoopt worden. Maar qua stof lijkt het weer meer op een geweven draagdoek.

Geweven draagdoek

Een geweven draagdoek is een stevige doek met weinig rek. De draagdoek kan je op verschillende manieren knopen. Op de buik of op de rug als het kindje wat ouder is, vaak kan je ze gebruiken van geboorte tot peuterleeftijd. Geweven doeken zijn er in verschillende kleuren en maten. Voor doeken worden verschillende stofsoorten gebruikt, zoals katoen, wol, zijde, hennep of bamboe.

Ringsling

Een ringsling is een geweven draagdoek met twee ringen waar je de stof doorheen haalt.
Een ringsling hoef je niet te knopen. Je draagt de sling over een schouder en je kindje rust als het ware op je heup. De ringsling kun je snel en makkelijk gebruiken.

Rekbare doek

Rekbare draagdoeken zijn elastische en zacht en zijn fijn om baby’s in te dragen. Deze draagdoek wordt vooral voor pasgeboren baby’s gebruikt. Omdat de stof zacht is en het een goede hoofd en nek-ondersteuning biedt. Een rekbare doek knoop je meestal al voor en daarna doe je de baby erin. Met een rekbare draagdoek draag je op de buik, vaak zijn deze draagdoeken minder comfortabel als de baby zwaarder wordt.  

%d bloggers liken dit: